Hej Martin!

Inför den allsvenska premiären har vi intervjuat åtta supporterprofiler om deras tankar och förväntningar. Vi kommer att publicera en intervju per dag. Näst på tur ut är Martin Qvarfordt; musiker, radiopratare, aktiv inom Örebros nöjesliv och självklart trogen supporter.

Hej Martin! Hur är läget med dig och hur har du sysselsatt dig under vintern?

Tja! Fantastiskt, tack. Haft fullt upp med jobb och roliga projekt som är på gång. Allt från konsert och klubbarrangemang till mitt egna musikprojekt Martin Håkan som fått se dagsljuset med ett antal gig och snart hoppas jag släppa lite ny musik. Ett annat roligt uppdrag jag haft är att vara musiklärare åt nyanlända 17-18-åringar på Virginska Skolan. Givet att lära ut Kex & Skor på en gång så de vet vilken klubb som gäller.

För de som inte känner dig får du gärna berätta kort om din bakgrund som ÖSK-supporter?

Pappa tog med mig till Vallen när jag var väldigt ung och sen dess har ÖSK alltid funnits där. Jag har många fina minnen och många nära vänner jag träffat tack vare ÖSK. Som ung var man ju jämt på fotboll och stod i pingvinerna, min släkting Gösen jobbade alltid i entrékassan. Ett tag jobbade jag med att sätta upp reklamskyltar för gratis entré till matcher. När jag var tjugo år flyttade jag till London där jag fick följa laget via enstaka matcher på The Harcourt. Där kunde man t.o.m. träffa engelsmän som följde ÖSK av nån konstig anledning. När jag bodde i Stockholm tappade jag lite kontakten och såg endast ett fåtal matcher per säsong. Men sen jag flyttat tillbaka till Örebro så är ÖSK en given del av vardagen.

Den allsvenska premiären borta mot Sundsvall närmar sig med stormsteg och därefter väntar stekhet hemmapremiär mot Norrköping. Hur går dina tankar inför de inledande matcherna?

Två tuffa matcher som kan gå hur som helst. Jag hoppas att vi kan kriga till oss en 1-0-seger borta mot Sundsvall, annars blir det en lång väg hem. Så kan vi gå in i hemmapremiären med lite självförtroende och förhoppningsvis starta säsongen bra. Känns viktigt för att hålla uppe en positiv stämning kring laget.

Om vi betraktar den kommande säsongen ur ett större perspektiv. Vilka förväntningar har du på det sportsliga?

Jag har inte skyhöga förväntningar på laget denna säsong. Med tränarbyte och en hel del spelare som försvunnit så tror jag att det kommer bli en tuff säsong. Jag hoppas vi kan bygga långsiktigt och ha lite flyt med värvningar och eventuella försäljningar så vi får lite mer stabilitet. Med det sagt så vill jag även påpeka att jag förstår att det är ett oerhört svårt jobb men att jag tror på klubbens organisation. Haha, nu blev svaret kanske inte bara om det sportsliga men det är väl skitsamma? Hoppas att alla ger sitt hjärta för klubben så blir allt bra.

Vilken spelare i årets upplaga av ÖSK tror du får sitt ordentliga genombrott?

Jag hoppas att Arvid Brorsson tar ytterligare kliv efter att ha imponerat förra säsongen. Men sen finns även en del äldre spelare som jag tror kan ta ytterligare kliv. Tror t.ex att Dajje kommer vara kung nu när han är tillbaka.

Om vi går över till det supportermässiga. Det såldes rekordmånga säsongskort till Västra Stå för två år sedan, i fjol inte lika många. hur känns intresset för ÖSK i år ? Vilka förväntningar har du på stämningen på Vallen?

Det känns som att klubben haft en hel del omorganisationer på lite olika fronter så jag tror inte man ska ha för höga förväntningar på intresset i år, men tror att framtiden är ljus och att vi nu kommer kunna växa och bygga upp ett riktigt bra lag från grunden som kanske med tiden kan lura ner ännu fler Örebroare till Vallen och kanske en dag kan vi slåss om guldet!! Haha kanske inte guldet men iallafall slåss om topp 5.

Till sist. Har du någon hälsning inför premiären till de ÖSK-supportrar som läser intervjun med dig?

Jag hoppas få träffa många fantastiska Örebroare uppe i Sundsvall och att vi spöar skiten ur Peking i hemmapremiären.

Vi tackar Martin för pratstunden. Idag är det premiär! Nu kör vi! Vi tackar för visat intresse och tackar dessa 8 Supportrar för deras tankar inför säsongen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *