Hej Kenny!

Inför den allsvenska premiären har vi intervjuat sju supporterprofiler om deras tankar och förväntningar. Vi kommer att publicera en intervju per dag. Näst på tur är Kenny Nordh Skapare av Kubanernas egna öl, Kuba Summer ale, Samarbetspartner till ÖSK med båda sina verksamheter, Reklamarenan och Örebro Ölhall, Supporter och mycker mer.
Hej Kenny! Hur är läget med dig och hur har du sysselsatt dig under vintern?

Tja! Det är strålande! Jag har sysselsatt mig alldeles för mycket och lite till som du vet. Ölhallen har slukat all min tid. Men det känns enda ok.

För de som inte känner dig får du gärna berätta kort om din bakgrund som ÖSK-supporter.

Jag har verkligen älskat fotboll sen jag var liten. Jag började spela fotboll så fort jag kunde gå in princip. Redan då var drömmen att bli en Ösk-spelare, jag var en ”talang” Men precis som många andra så drog ungdomslivet åt annat håll och fotbollskarriären var inte det enda viktiga. Brudar och bärs var roligare. 1991 fram till 1997 var jag frekvent på ÖSK-matcherna. Jag avgudade Kuba och Gudjohnsen. 1994 var magiskt. Så nära att vinna sm-guld.

Den allsvenska premiären borta mot Sundsvall närmar sig med stormsteg och därefter väntar stekhet hemmapremiär mot Norrköping. Hur går dina tankar inför de inledande matcherna?

Jag har höga förväntningar på Norrköpingsmatchen hemma. Vill se en övertänd fotbollsarena. Bra väder och 3 poäng!

Om vi betraktar den kommande säsongen ur ett större perspektiv. Vilka förväntningar har du på det sportsliga?

Ett stabilt ÖSK, som inte förlorar sina hemmamatcher. Vi ska minst vara övre halvan av tabellen

Vilken spelare i årets upplaga av ÖSK tror du får sitt ordentliga genombrott?

Jag tror Victor Sköld kommer visa mer från sig själv. Han löper mycket och jag tror han kommer hamna mer rätt i positionerna och stå på rätt ställe i rätt tid. Jag var få som tyckte han gjorde något bra förra säsongen. Han löpte mycket och skapade stora ytor för resten av laget.

Om vi går över till det supportermässiga. Det såldes rekordmånga säsongskort till Västra Stå för två år sedan, i fjol inte lika många. hur känns intresset för ÖSK i år ? Vilka förväntningar har du på stämningen på Vallen?

När det gäller årskorten på västa-stå så tror jag att det kommer se ungefär likadant ut som förra året i antal sålda. Kanske mindre tyvärr. Men mycket bra är på gång, dels så har man projektanställt Sandra Almqvist som kommer vara eventansvarig, hon har bra meriter i bagaget. Man har i år tagit egen regi över sälj mot sponsorer vilket skapar en tajtare kontakt med sponsorerna vilket leder till ett bättre och tajtare samarbete. Sen har man tagit hjälp av externa aktörer för försäljning på arenan, tex kiosker och pubhylla osv. Vi från Ölhallen kommer ha hand om pubhyllan och försäljningen av mat och dryck bakom södra. Men det krävs mer, kanske är en ombyggnation av Södra läktaren det som behövs. Där man bygger en supporterpub inför varje match. Drömmen.

Till sist. Har du någon hälsning inför premiären till de ÖSK-supportrar som läser intervjun med dig?

Köp årskort är ju en nr 1. Sen tycker jag att man ska försöka engagera sig på något sätt som bidrar till en bättre arena & förening. Det kan vara allt från att bidra ideellt i Kubanernas supporterförning till att förmedla sina önskemål till ÖSK-Organisation, för det är ack så viktigt. De behöver höra från de som står upp i alla väder. Utan supportar är man ingenting. Det är den 12e spelaren i laget.

Vi tackar Kenny för att pratstunden. Under morgondagen publiceras en ny intervju på hemsidan. Håll till godo till dess.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *