Hej Jim!

Inför den allsvenska premiären har vi intervjuat sju supporterprofiler om deras tankar och förväntningar. Vi kommer att publicera en intervju per dag. Näst på tur ut är Jim Genberg ett välbekant ansikte på västra stå sen många år tillbaka och även spelare i stadens innebandylag Örebro Innebandy som nyligen avklarade sin första säsong i högsta ligan i Sverie som klassas som världens bästa innebandyliga.

Hej Jim! Hur är läget med dig och hur har du sysselsatt dig under vintern? 
Det är kanon med mig. Vintern har bestått av mycket jobb samt en hel del innebandy. Det har blivit en liten omställning med matchandet sedan vi tog klivet upp till SSL med IBF Örebro. Dock oerhört roligt och inspirerande.

För de som inte känner dig får du gärna berätta kort om din bakgrund som ÖSK-supporter.

Jag befinner mig i kärnan på västra stå så ofta jag bara kan, oftast mer under första delen av säsongen då innebandyn tar upp mer tid under andra halvan. Jag försöker även hinna med att åka på några bortamatcher under säsongen.
Jag började gå på matcherna när jag var ca tio år gammal, då med min far. När jag sedan började i mellanstadiet hamnade jag i samma klass som en kille vid namn Emil storm. Det visade sig bli startskottet på ett kamratskap som håller i sig än idag, och vi har gått på matcherna ihop sedan dess.

Den allsvenska premiären borta mot Sundsvall närmar sig med stormsteg och därefter väntar stekhet hemmapremiär mot Norrköping. Hur går dina tankar inför de inledande matcherna?

Tuffa matcher direkt i inledningen. Som den pessimist jag kan vara i vissa lägen skulle det inte förvåna mig ifall vi står utan poäng efter dessa två matcher. Det viktigaste för mig är ändå att laget visar upp ett betryggande spel och en tro på sin spelidé, det blir viktigt i längden.

Om vi betraktar den kommande säsongen ur ett större perspektiv. Vilka förväntningar har du på det sportsliga?

Med tanke på detta Det har kommit upp fler juniorer i a-truppen på sistone, vilket jag tycker är oerhört bra. Mina förväntningar är nu att dessa juniorer börjar slussas in och får prova på allsvenskt spel för att senare kunna slåss om en startplats i laget. Det är något jag tycker man har varit dålig på tidigare, jag hoppas och tror att man under Kjäll kommer bli bättre på det. Jag anser att truppen i år ser relativt tunn ut och då är det ännu viktigare att ha dessa juniorer förberedda ifall laget drabbas av skador.

Vilken spelare i årets upplaga av ÖSK tror du får sitt ordentliga genombrott?

Simon Amin, det ska bli oerhört spännande att se utvecklingen på den grabben.

Om vi går över till det supportermässiga. Det såldes rekordmånga säsongskort till Västra Stå för två år sedan, i fjol inte lika många. hur känns intresset för ÖSK i år ? Vilka förväntningar har du på stämningen på Vallen?

Jag tror att starten på säsongen kommer avgöra lite ifall publiken väljer att komma eller inte. Sedan får vi hålla tummarna för vädret, tvyärr men sant. Jag gillar även skarpt integrationsprojektet som Ösk fotboll jobbar med för att öka intresset hos barn och ungdomar, det är helt rätt väg att gå.

Till sist. Har du någon hälsning inför premiären till de ÖSK-supportrar som läser intervjun med dig?

Vi ses på västra!

Vi tackar Jim för pratstunden. Under morgondagen publiceras en ny intervju på hemsidan. Håll till godo till dess.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *