Hej Elias!

Inför den allsvenska premiären har vi intervjuat sju supporterprofiler om deras tankar och förväntningar. Vi kommer att publicera en intervju per dag. Näst på tur ut är Elias Tinfors nyvald Ordförande i Kubanerna Örebro

Hej Elias! Hur är läget med dig och hur har du sysselsatt dig under vintern?

Hallå! Det är fint med mig. Våren är runt hörnet och abstinensen efter allsvensk fotboll är stor. Snart är det äntligen dags.
Under vintern har jag haft fokus på en hel del annat än fotboll. Det har varit mycket jobb.

För de som inte känner dig får du gärna berätta kort om din bakgrund som ÖSK-supporter.
Jag har många släktingar som är ÖSK. Det medförde att jag började följa klubben i ett tidigt skede i livet. Jag vill minnas att jag såg såg min första allsvenska match med ÖSK år 1995. Därefter har det rullat på i bra takt. Trots att jag under större delen av mitt liv varit bosatt i Stockholm har jag alltid följt ÖSK på nära håll.
Från och med det här året är jag ordförande i Kubanerna.

Den allsvenska premiären borta mot Sundsvall närmar sig med stormsteg och därefter väntar en stekhet hemmapremiär mot Norrköping. Hur går dina tankar inför de inledande matcherna?

Till en början är det kul att serien drar igång igen.
Vi har ju haft svårt mot Sundsvall de senaste åren men i år har jag en känsla av att vi kniper tre poäng på bortaplan mot dem.
Matchen i andra omgången mot Norrköping är den jag ser fram emot mest. Lördagen den 7/4 kommer bli en grym dag. Premiäruppladdningen på FRIMIS blir minnesvärd!

Om vi betraktar den kommande säsongen ur ett större perspektiv. Vilka förväntningar har du på det sportsliga?

Om truppen kan hålla sig skadefri är jag ganska säker på att vi kan överraska många. Det är ofta små marginaler i Allsvenskan men om vi har dem på vår sida kan det här bli bra. Jag säger en plats på den övre halvan av tabellen.
Jag vill dock tillägga att det numera är svårt att tippa utgången av en säsong då aktiviteten under sommarens transfer-fönster ofta är mer omfattande än tidigare. Det kan vara så att vi avslutar säsongen med en helt annan trupp än den vi inleder med.

Vilken spelare i årets upplaga av ÖSK tror du får sitt ordentliga genombrott?

Jag har en känsla av att Alfred Ajdarevic tar chansen i år. Det börjar bli dags för honom att slå sig in i laget på riktigt.
I övrigt är jag ganska säker på att en hel del av våra yngre spelare kommer att få chansen i år. Förhoppningsvis tar de den.

Om vi går över till det supportermässiga. Det såldes rekordmånga säsongskort till Västra Stå för två år sedan, i fjol inte lika många. Hur känns intresset för ÖSK i år ? Vilka förväntningar har du på stämningen på Vallen?

Jag tycker att snacket kommit igång ordentligt de senaste veckorna. Jag förväntar mig ett bra supporterår på Västra Stå. Än är det inte för sent att köpa årskort
Min känsla är att vi ökar publiksnittet i år jämfört med föregående år.

Till sist. Har du någon hälsning inför premiären till de ÖSK-supportrar som läser intervjun med dig?
Åk till Sundsvall i premiären och se matchen på plats. Se därefter till att dra med alla ÖSK:are du känner till uppladdningen på FRIMIS inför hemmapremiären mot Norrköping lördagen den 7/4. Köp årskort och se matcherna live.
Årets säsong blir vad vi supportrar gör den till!

Vi tackar Elias för pratstunden! Under morgondagen publiceras en ny intervju på hemsidan. Håll till godo till dess.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *