Hej David!

Inför den allsvenska premiären har vi intervjuat sju supporterprofiler om deras tankar och förväntningar. Vi kommer att publicera en intervju per dag. Näst på tur är David Jansson innehavare av titeln årets supporter 2017 efter att ha sätt alla ÖSKs allsvenska matcher på plats under förra säsongen tillsammans med två andra supportar.

Hej David! Hur är läget med dig och hur har du sysselsatt dig under vintern?

Hallå där! Allt är bra! Haft en lugn vinter med en del plugg på Universitetet där jag läser till gymnasielärare i Samhällskunskap och Historia. På fritiden har det blivit en del tifofix i och med mitt engagemang i Örebro Tifo, men också någon enstaka bandymatch. Måste ju erkänna att man nästan bara gått och väntat på att fotbollssäsongen ska dra igång igen.

För de som inte känner dig får du gärna berätta kort om din bakgrund som ÖSK-supporter.

Mitt supporterskap är ett arv från min far. Jag är född i Stockholm med en far som hade en vän i skolan som precis var nyinflyttad i huvudstaden från Närke. Dom lärde känna varandra och åkte på matcher. 2002 eller 2003 gick jag på min första ÖSK-match med Pappa 7-8 år gammal och vi åkte på en åtta/nio hemmamatcher varje säsong fram till 2016 när jag flyttade hit, sedan dess har det väl bara spårat ur helt enkelt med fler och fler matcher haha.

Den allsvenska premiären borta mot Sundsvall närmar sig med stormsteg och därefter väntar stekhet hemmapremiär mot Norrköping. Hur går dina tankar inför de inledande matcherna?

Sjukt, sjukt peppad! Kul med bortamatch som premiär och Norrköping hemma, ja vad kan man säga? Alltid lika spänt med att möta Norrköping men ännu mer nu i och med att det även är hemmapremiären. Hoppas att Vallen är fylld till sista plats, och att Örebroarna verkligen går man ur huse för denna match. Om du frågar mig spel- och resultatmässigt? Med tanke på våra tidigare säsongers matcher uppe i Sundsvall, och att Norrköping väntas vara ett lag på den översta halvan av serien, är jag nog glad om vi går ifrån dem båda matcherna med någon poäng överhuvudtaget.

Om vi betraktar den kommande säsongen ur ett större perspektiv. Vilka förväntningar har du på det sportsliga?

Med tanke på hur relativt svag truppen i nuläget är, med mindre övertygande spelmässiga insatser i cupen och tvivelaktiga beslut från många spelare är jag nog glad om vi bara lyckas hålla oss kvar. Känns som säsongen kan sluta lite hur som helst. Klart det finns en risk att vi är indragna i bottenstriden samtidigt som jag även ser det hända att vi plötsligt sätter försvarsspelet och får igång målskyttet. Tror mycket hänger på att Kennedy tidigt lyckas hitta målform för att vi ska leverera. Annars är jag för det mestadels lugnt inställd inför säsongen, blir roligare då om laget lyckas överraska.

Vilken spelare i årets upplaga av ÖSK tror du får sitt ordentliga genombrott?

Jag tror, hoppas och vill verkligen att Brendan Hines-Ike i år växer ut till den stabila och följsamma mittback som han kan vara. Att han fortsätter utvecklas ordentligt och blir en avgörande pusselbit i försvarsspelet. Dessutom ökar på sitt marknadsvärde för egen skull och för vår ekonomis skull. Det vore fint att se.

Om vi går över till det supportermässiga. Det såldes rekordmånga säsongskort till Västra Stå för två år sedan, i fjol inte lika många. hur känns intresset för ÖSK i år ? Vilka förväntningar har du på stämningen på Vallen?

I vintras kanske det kändes något avslaget, men nu i takt med att det närmar sig börjar det märkas att många är peppade och att hemmapremiären kommer att bli något riktigt fett. Mina förväntningar är att det ekar sånger från Västra säsongen ut och att mittsektionen varje match är fylld. Att fler intresserar sig för den aktiva delen av Västra Stå.

Till sist. Har du någon hälsning inför premiären till de ÖSK-supportrar som läser intervjun med dig?

Var på plats! Var aktiv på läktaren, oavsett din sektion. Låt det höras att du är en aktiv supporter! I övrigt tycker jag att man ska försöka se så många av ÖSKs matcher på plats i år. Tvekar du på grund utav jobb, skola eller andra bestyr? Gör inte det! Vill du uppleva eventuella framgångar för ÖSK i år är det på plats du ska göra det! Boka plats i Kubanernas bussar, åk snett eller lifta. Var på plats!

Vi tackar David för att pratstunden. Under morgondagen publiceras en ny intervju på hemsidan. Håll till godo till dess.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *